lördag 7 februari 2009

Dan Osman

En av världens, enligt mig, absolut häftigaste människor är Dan Osman. Jag håller inte på med klättring och tycker inte heller att det är en speciellt intressant sport, MEN den här Dan Osman är bara så jävla cool!

Tyvärr så går det inte att "slå statistiken" hur länge som helst, detta gäller även Dan som olyckligt nog dog p.g.a. ett rep som gick av vid ett hopp i Yosemite National Park 1998.

Dan tänjde på gränserna och var så jävla bra på det han gjorde. Han levde och dog görandes det han älskade. Det karaktäriserar en hjälte i mina ögon.

Dan, I salute you. Rest in peace.

Kolla själva:

Huvudvärk

Det känns som att djävulen har tjurfäktningsturnering i skallen på mig idag, och det värsta är att det är 100 % oförtjänt. Jag var hemma och tittade på film som en duktig gosse igår kväll. Är inte det orättvist? Vissa gånger när man har slirat runt på stan till gryningen kan man vakna och må som en prins, men idag har jag inte gjort något för att förtjäna att må så här.

På vintern/våren har jag ont i huvudet mycket mer än resten av året. Jag ska kolla med min husläkare (som jag har haft sedan jag var 6) om det går att sätta in en Ipren-stav, typ som en p-stav fast istället för att slippa barn slippa huvudvärk. Vore inte det något?

Nä, mina vänner, nu ska jag göra slut på det här jordelivet.

Hej sålänge.

Sacrebleu!

Slackare utan gränser

Klockan är i skrivandets stund 13.37 och vi har fortfarande inte masat oss ur sängen.

Ikväll ska vi vara hus-vakter i Vallentuna och då tänkte vi att det vore trevligt med lite vin i goda vänners lag, så vi ringde hela 7 polare, gissa hur många som kunde.... thats right, 0.

We're all out of love.

Snart stänger systemet, dags att röra på fläsket.

Hej!

fredag 6 februari 2009

Med en tår i ögat...

...sålde jag idag min gamla trotjänare Passaten, aka "black pearl" (Hannahs smeknamn) aka "pruttomobilen" (mitt smeknamn).

Hoppas du blir väl omhändertagen och att du rullar många långa mil till.

Bon voyage!

Urban exploration igen...

Jag kan inte sluta fascineras av det här med urban exploration... Det finns hela övergivna städer där ute! Iom att jag hittat dem på nätet så är dom ju inte speciellt hemliga längre, men det är ändå värt en liten post.

Här är några läckerbitar som jag har hittat, håll tillgodo.


Prora på ön Rügen i norra Tyskland byggdes under nazitiden för rekreation åt det tyska folket, det är en 4,5 kilometer lång byggnad som alldrig togs i bruk.

Gunkanjima är en en av flera hundra övergivna öar i Japan, en gång i tiden var Gunkanjima känt för att ha världens tätaste befolkningsgrad med över 1,4 personer per kvadratmeter, men är idag helt övergivet.


Cappadocia i Turkiet är en underjordsstad karvad i sten med ett enormt system av rum, salar och tunnlar där människor bodde för ca. 2500 år sedan.

Pripyat i Ukraina, en hel stad övergavs i alla hast efter Tjernobyl-katastrofen.

Övergiven by i närheten av Genoa i Italien.

San Zhi, Taiwan i närheten av Taipei, en semesterort som aldrig byggdes klart p.g.a. "en serie märkliga olyckor" vad nu det betyder...

Hej sålänge!
John

Räddningen är här!

För alla trigger finger happy motherfuckers där ute som har gett upp på bildrörs TV:n och därför inte kan spela alla roliga pistolspel som House of the Dead och Virtua Cop:

Nu finns det en pistol som klarar LCD-tvapparater och projektorer!

Kostar ca en femhunka och tillverkas av ett företag som heter EMS Production.

Så här ser skönheten ut:

Rättelse...

Tesla Roadster kan färdas drygt 39 mil på en laddning, alltså längre än Mission One. Det är jäfvligt bra...

Fan vad Teslan är läcker, hade jag möjlighet skulle jag lägga vantarna på en direkt.

Hej!

Mer el-fordon

Ni trogna läsare som följt denna blig ända sedan starten igår har sett elsportbilen Tesla Roadster. Nu kommer en motsvarighet på två hjul.

Mission One som den heter är inte bara gräsligt snygg, den har en toppfart på 240 km/h och kommer hela 24 mil på en full laddning vilket tar ca 8 timmar.

Det riktigt intressanta här är räckvidden, 24 mil saknar motstycke hos eldrivna fordon mig veteligen. 24 mil är riktigt bra.

General Motors EV1 som var en sorglig historia i Cali 1999-2003, var riktigt banbrytande när den kom, med en räckvidd på 90-120 km.

På två hjul kan man nu alltså komma drygt dubbelt så långt, då räckvidden är det största problemet med eldrivna fordon är detta ett stort steg mot ett fullgott fordonsalternativ med el som drivmedel.

Mer eltransport åt folket! (men bara folket som har råd att betala ca 580 tkr för en motocykel, för det är vad den begränsade upplagan av Mission One kommer att kosta).





Hej sålänge,
John

Michael Phelps

Idag kan vi läsa i gammelmedia att elitsimmaren Michael Phelps har blivit avstängd i tre månader som straff för att det dykt upp bilder på honom med en sk marijuana-pipa (-ha! marijuanapipa... ingen stoner som skriver på svenskan direkt).


Jag tycker det här är förbryllande, å ena sidan säger hans förbund att detta är förbjudet och de har fattat ett beslut om att han behöver få ett straff. Men å andra sidan ger de honom ett så löjligt jävla lågt straff! Tre månader?!? Vadå, semester? Om de nu tycker att Phelps har gjort sig skyldig till ett misstag värt att straffa borde de väl ge honom ett straff som känns?

Jag kan samtidigt tycka att det är lite löjligt, visst det är klantigt att fastna på bild, men Arnold Swchartznegger klipper en fet jävla hövding i slutet av hans träningsfilm vid namn Pumping Iron (en dokumentär om bodybuilding med Arnold och hans polers på Gold's gym i cali -77) och Anold är numera guvernör!

Jag tycker inte att marijuana borde vara lagligt, jag tycker att det är extra viktigt att förebilder för unga inte gör som Phelps öppet, men weed är en rätt stor del av amerikansk kultur och att dela ut ett så fjantigt straff som en tremånadersavstängning känns väldigt halvmesyr, i min mening.

Vad tycker ni?

Babykläder

Jag tycker det är roligt att alla vill "pynta" sina bäbisar så himla mycket.

Allt ska vara gulligt, puttinuttigt och sockersött.

Men jag hittade av en slump ett företag som har en lite annorlunda inriktning på sina bäbykläder vilken faller mig mycket bättre i smaken!

Här kommer några smakprov:


Detta är alltså tryck på t-shirtar för bäbisar. Om du skulle få för dig att köpa någon så kan du gå in på företagets hemsida www.tshirthell.com/

Jag läste just på deras sajt att de säljer ca 3000 t-shirtar i veckan, det är många. Man kanske skulle ge sig in i t-shirt branschen? Haha, inte ALLS den första företagsidén som alla fått i högstadiet... Men det funkar ju bevisligen.

Jaja...

Hej.
John

Pungfredag

Städgata + felparkering = alldeles för tidig uppvaknande.

Dålig start, vi får se vad resten av dagen har i sitt sköte.

Jag lyssnade på Adam, Gry och Anders i morse på mix megapol. Jag tycker om dom, mornarna brukar kännas lite bättre när man lyssnar på dom där morgonpigga jävlarna. En grej som jag har tänkt på är att Andy Timell får alldeles för lite cred. Det är han som gör det där programmet och ändå heter det "äntligen morgon med Adam och Gry". Dålig stil faktiskt.

Vinn Adams pengar var kul för länge sen, men nu känns det bara som ett hån mot det svenska folket. Det är ju ALDRIG någon som slår honom. Jag tror i och för sig inte att det beror på att Adam är smart lika mycket som att folk som ringer till radioprogram är dumma i huvudet, men att det får fortgå är en skymf!

Nu ska jag äta frullebulle, som man säger.

På återhörande,
John

Jag har det!

Kan inte sova. Brukar försöka lösa lite världsproblem när det inträffar och kom just på en jävligt smart grej!

1. Vi behöver mer mat för att föda alla hungriga människor, jordklotet är för litet för att föda alla. Vad göra?

- Gör om månen till ett stort jävla plantage!

SWOT:
Det går inte, man kan inte odla skit på månen för det finns inte vatten och syre och sånt som behövs.

- Smält den där jävla polar-isen en gång för alla och skicka upp vattnet till månen! Då är det bara en tidsfråga tills det finns syre och plankton och dyl.

SWOT:
Hur fan ska vi få upp vattnet till månen då?

- Bygg en pipeline! Det kan väl inte vara så svårt, finns hur många som helst som har gått på KTH och MIT, ge dom lite stålar och rör så fixar dom biffen!

SWOT:
Hur ska vi få ner käket till jorden sen då?

- Är inte det helt jävla uppenbart? MATHISS! Sån som alltid finns i gamla hus i skräckfilmer!


Puh, så var den nöten knäckt. Känner mig lite slut nu efter att ha löst alla problem, men det kommer vara värt det när alla har massa mat sen.

torsdag 5 februari 2009

Åter från bion

Ujujuj, vänner.

Jag har inga naglar kvar och mitt armhår stod som en kvast i 2 timmar och 2 minuter.

Jag rekommenderar ALLA att se Valkyria. Det är riktigt imponerande att dom lyckas göra en film på en historisk händelse som alla (som lyssnade ens lite på historielektionerna) vet hur den slutar, och ändå får det att bli olidligt spännande.

I övrigt kan jag rapportera till alla, likt mig enorma människor som vanligtvis inte får plats på flygplan och andra platser anpassade för "normalt folk", att rad 9 (inte hela raden för så stor är jag inte, men väl sätena på rad 9) i salong 1 på rigoletto är bekväm även för oss. Stort plus när alla filmer som görs nu för tiden är så lååååååååångaaaaaaa <- bildligt, inte sant? Jag är sjukt 2009.

Nedan bjuds du exklusivt på en trailer för filmen. Om du inte redan har sett den är du en grottnorsk.

Urban exploring

Har ni hört talas om detta fenomen?

Det går ut på att hitta övergivna/gömda platser i stadsmiljö så som stängda tunnelbanestationer, hemliga salar i avloppssystem eller igenbommade gamla verkstäder eller liknande.

Låter inte så häftigt när jag beskriver vad det går ut på, men allt som jag har läst om ämnet verkar så jävla coolt!

De människor som sysslar med det här är dessutom riktigt jävla bra på att hitta på namn på det platser de hittar, så som "drömmarnas brunn" och dylikt.

Googla lite på det och titta på bilderna, det är så jävla coolt!

Om man var lite driftigare och inte så rädd för skrapsår hade jag nog gett mig på't.

Nu ska jag på bio med frugan.

Rapporterar senare. Kanske.
Hej!

Pinsamt!

Ujujuj...

Vänner! Jag har någonting pinsamt att berätta.

Ibland händer sånt som inte får hända, ni vet vissa saker får bara inte hända!

T.ex. att råka springa ut till basängen i badhuset utan badbrallor i när man var med klassen i mellanstadiet... (vilket för övrigt hände en klasskamrat till mig)

Till saken:
Igår skulle jag ringa en gammal arbetsgivare för att kolla om dom behövde folk. Personen i fråga svarade inte, så jag hamnade i hans röstbrevlåda varpå det var dags att förklara varför jag ringde. Det gick något sånt här:

-"Tja! John här, jag vet inte om du kommer ihåg mig men jag jobbade hos er för typ 4 år sedan på...

ööööh...

(typ 10 plågsamt långa sekunder av total hjärnsmälta när jag försöker komma ihåg vilken avdelning jag jobbade på utan resultat, under tiden hinner jag tänka FITTA, jag kommer inte på vad fan avdelningen heter, och nu spelar jag in på hans jävla telefonsvarare... det här är inte bra, undra om jag kan ta bort meddelandet och försöka igen? nä säkert inte... FAN! jaja, dags att runda av det här....)

ööööh... jag kommer inte ihåg vart jag jobbade, men jag tänkte bara kolla om ni behöver något folk för tillfället? Ring mig, HEJ!"

- Klick -

En inte oväntat oskön kännsla infann sig strax efter jag lagt på, men sen ringde han upp typ två minuter senare, garvade åt hur utvecklingsstörd jag är, och fixade jobb till mig.

All is well, men när dom där sakerna händer är det inte skönt.

Hej, hej.
//John

Gott folk!

Johan Gunnarsson.

That is all.

Ett gott dagsverke

Vänner, beskåda vad jag fått gjort idag!


Två stycken hyllor monterade i sovrummet


En stycken mini-spudgun tillverkad!

Känn på den.

Snygg...

Galet snygg jävla stol!

Finns att köpa för 1 499 kr på Ilva.

Ur tristess föds...

Ibland när jag har riktigt tråkigt får jag för mig att "skapa saker". Oftast tappar jag koncentrationen/motivationen långt innan något är färdigt, men ibland så blir det faktiskt lite resultat.

Nedan följer två exempel på sådana resultat:


Kinesen, ritad i Flash med ritpenna.

Kvinnan i glaset, friskt photoshoppande

iBook/Thinkpad

Ok, måste få detta sagt en gång för alla!

Jag förstår att Reese Witherspoon går och köper en rosa jävla macbook i legally blond, det passar ju henne; rosa, rund och gullig.

Men när vuxna karlar går och köper iBooks istället för en thinkpad, då tycker jag att det är konstigt. Är jag den enda som tycker det?



iBooks passar Reese jättebra, och barbie skulle med största säkerhet också ha en.

MEN John Rambo, turtles och Chuck Norris skulle köpa en thinkpad. Industriell, rå, svart och sjukt manlig.

Apple är fruity - IBM är hardcore.

Distraktioner

Här följer några saker som distraherat mig på sistone:

- Potatiskanoner, enkla att bygga med billiga material och ser ut att vara gräsligt kul. Slår vad om att man skulle kunna hitta på mycket djävulskap med en sån där.


- Eldrivna bilar, så som den stört coola Tesla Roadster
Det enda som är töntigt är att dom har filmat massa grafitti i bakgrunden för att få bilen att verka "läckrare" när det i själva verket har rakt motsatt effekt, eller hur?



- Jan Jörnmarks bilder på övergivna platser
Titta på Jans hemsida här! men klicka inte om du inte har nån timma att avvara.

- Webbshoppar med inredning och möbler. Jag kan fastna i timmar framför skiten, men det är väl det som är tjusningen.

- 1000apor.se - Gillar Alex blog, men tycker resten av innehållet är so so, även om det finns vissa guldklimpar.

- buzz bazooka - Detta är milt uttryckt en av internets riktiga guldklimpar! Ni kan räkna med att jag repostar grejer från denna sida. Har följt den slaviskt i många år.

Det var allt för nu, men räkna med att fler distraktioner kommer!

Ha en bra jävla torsdag.
John

Introduktion

Hej folk och fä.

Målsättningen med denna blog är att publicera innehåll som kittlar sinnena lite hos likasinnade.

Jag tror att du som läsare är 24 år gammal, av manliga könet, tycker att Taittinger är godare än Moet skulle vilja kunna programmera men har aldrig orkat lära dig, och har en oförklarlig längtan att alltid göra något annat än det du gör för tillfället, oavsett vad du gör.

Om detta stämmer in på dig tycker jag verkligen inte att du borde starta en blog, för det gjorde jag och se vilket skräp som skrivs här.

Om sanningen ska fram så har jag absolut ingen aning om varför jag har skapat den här bloggen. Jag har inga större ambitioner på att långsiktigt vara en bloggare, men nu har jag ju hävt ur mig den här dyngan, så vi kan väl se vart hän det bär, inte sant?

Numero uno!

Ja, hurni ni ni. Det verkar ju onekligen fungera, det här!