onsdag 11 mars 2009

En oooonsdag!

Jaha, onsdag alltså. Ser tillbaka på en dagsverke att vara nöjd med, det är skönt.

Lagade en supersmaskig pasta carbonara till middag med en sockerkaka till efterrätt. Det var raffigt, fräsigt och mumsigt.

Hörni, mina galna kollegor Tommy och Jakob hittade det sjukaste idag; http://www.tmdhosting.com

Om ni är något så när uppdaterade på vad webbhotell vanligtvis kostar kommer ni förstå hur SJUKT det är när man betalar 5 USD per månad och får 800GB utrymme. Det finns inte.

I helgen blir det huge norrlands-schlager-partaj. Det ska bli fördjävla roligt faktiskt. Dessutom har jag och Hannah-pie varit ihop i två år på lördag, det kräver lite extra firande.

Later bitches,
John

tisdag 10 mars 2009

RockBand-trummor + några haxxorprogram = hemmastudio!

Ooooh, kolla här på kvällens projekt:

Rockbandtrumsetet till xbox360 kopplas in med USB. De snälla själarna på microsoft har släppt en drivrutin som gör att man kan koppla in xbox360 kontrollen till PC:n och detta möjliggör även installation av Rockband trumsetet!!

Sen finns det en liten snubbe där ute i den oändliga cyberrymden som har snickrat ihop ett litet gratisprogram med trumljud som gör att man kan spela som på ett riktigt trumset, och det funkar riktigt bra!

Titta här för att se hur det funkar:

Mingel

Hörni, det här med mingel alltså.

Är nyss hemkommen från en mingelkväll på Scandic Anglais arrangerad av Dagens Media. Diverse "höjdare" inom mediavärlden syntes till, men som jag förstod det var det mestadels säljare.

Är inte mingel oskönt påtvingat på något vänster? Att mingla. Grundkonceptet är givetvis bra, man skall utöka sitt sociala nätverk och knyta nya kontakter som ofta kan vara användbara professionellt.

Men skär det sig inte lite när de flesta egentligen vill ha ut något av de andra deltagarna? Alla är där för att "ta", för det är ingen som går på ett mingel i syfte att "ge" bra information/tjänster/kontakter till andra. Det är bara inte så. Jag säger inte att det inte görs affärer eller att bra händelser med ömsesidigt fördelaktiga effekter kan inträffa, men jag hävdar att det existerar en fundamental intressekonflikt.

Utöver detta var det mycket trevligt, och jag knöt nog en och annan kontakt som kan vara bra att ha i framtiden. Om inte annat så var ölen gratis :)

Det bästa med kvällen var att jag sprang på min gamla kollega och vän Markus M som jag inte träffat på mycket länge. Han är en sån trevlig prick, och rätt lik mig både lite till utseende och person.

Abend,
John

söndag 8 mars 2009

Okej, skärpning..

Fy skäms på mig, jag har skrivit för sällan, men nu ska det blir ändring på det.

Ja, vad har då försiggått de senaste dagarna?

Igår var vi på fecke hos lillasyster Ruth, hennes kompisar FL och Malin fyllde 21 och valde Routerns lägenhet som festlokal. Det var mycket trevligt.

I fredags var Ruth, Fanny och Miranda här och drack lite vin med oss. Det var också mycket trevligt. Jag hade en intressant diskussion med Miranda som studerar till journalist på södertörn, diskussionen gällde journalistiskt ansvar kontra journalistik som säljer.

För bilder på spektaklet, vänligen se: http://alittlebitmorepersonal.blogspot.com/2009/03/god-annu-en-trott-morgon.html

Peace, bitches.
John