torsdag 27 augusti 2009

Malta

Förra veckan var jag på ett återbesök på Malta.

Jag bodde där under en period efter studenten och kom ihåg landet som kvavt, smutsigt och med fula hus med lite U-landskänsla. Inget kunde vara längre ifrån sanningen!

Malta är underbart, varmt och bjöd på allt man kan önska sig från en semester. Min baby-brother, Viktor, bor där och han visade oss de schyssta platserna att åka till såsom:

- Paradise Exiles
En pirat-bar som låg 1 meter ifrån vattnet där man kunde köpa en tuna-mayo ftira (ftira är maltesiskt bröd bakad på surdeg som serveras åt vilket håll man än vänder näsan) med en öl för mindre än fünf [åjro].

- Blue lagoon
Ett sund på systerön Comino där botten är kalkstenssand vilket gör att vattnet närmast liknar en scen ut Pirates of the Caribean. Vi tog en dösoft färga dit från Bugibba som guidade oss på en timmas tur runt Malta ut till Comino.

Nu måste jag jobba, men ni kan vänta mer gobitar och bilder från Malta å det snaraste.

Ciao!
John

onsdag 26 augusti 2009

Kära läsare,

Nu är (enligt mig) sommaren över och därmed även mitt sommarlov från skrivandet.

Vart börjar man ett inlägg efter så här lång tids bortavarande... Jag betvivlar starkt att ni fortfarande besöker Entreprenörden speciellt ofta då jag de senaste två månaderna eller så inte ägnat er ens ett uns uppmärksamhet, detta till trots har jag burit er ofta i mina tankar.

Det har hänt många spännande, roliga, komiska och tragiska saker i sommar och jag skall anstränga mig till mitt yttersta att ge er en läsvärd återgivning av dessa händelser.

Rapporteringen börjar ikväll och kommer därefter fortlöpa framgent de närmaste dagarna tills det sista ordet är sagt. Därefter fortsätter denna Webblogg i vanligt Entreprenörd-anda.

På snart återhörande,
John