fredag 24 april 2009

Betala JOHN-avgiften!

Hej 1 på 10.

Betala JOHN-avgiften, annars får du en snigel på ögat.

Mvh
John

Affärsidé

Det smartaste slog mig just, men jag vill ha mina läsares feedback innan jag slår slag i saken.

Jag tänkte så här:

1. Bygg en webbsajt
2. Publicera intressant content
3. Skydda inte sajten med lösenord och medlemskap, utan lämna den öppen för alla
4. Skicka fakturor till alla människor i världen som har en dator, för de kan komma åt sajten och måste därför följa dessa regler:

----------------------------
Alla som äger, hyr eller lånar en DATOR ska betala JOHN-avgift. Varje hushåll betalar en JOHN-avgift för ett obegränsat antal DATORER. Till ett hushåll räknas de personer som bor på samma adress och ingår i familjegemenskapen. Till hushållet räknas också t.ex. fritidshus, husvagn eller tillfällig bostad på annan ort - förutsatt att man inte bildar ett nytt hushåll på detta ställe.

Studerande, som bildat nytt hushåll eller är folkbokförd på studieorten, ska betala egen JOHN-avgift.

Hyr du lägenhet i andra hand och det finns en DATOR i lägenheten, ska du betala JOHN-avgift. Om du hyr ut din lägenhet i andra hand och låter DATORN stå kvar i lägenheten, är det din hyresgäst som ska betala JOHN-avgiften.
----------------------------

Det spelar ingen roll att man inte tittar på min sajt, har man en dator så kan man ju faktiskt gå in och göra det, och därför måste de ju givetvis betala JOHN-avgiften.

Sen höjer jag bara avgiften varje år och de som inte betalar skickar jag direkt till kronofogden utan fakturapåminnelse.

Vad tycker ni? Det låter väl som en mycket bättre lösning än att människor faktiskt ska vilja köpa medlemskap och betala för sig endast om de vill få tillgång till min sajt?

Det är ju absolut INTE fascistiskt översitteri, eller hur?

torsdag 23 april 2009

Gubbjävlar

Det finns tyvärr många sätt att irritera sig på gubbar. Några av min favoriter är:

1. I svängdörrar på köpcentrum (helst ska dom ha pensionärsshoppingrullvagnar också)
2. I köer av alla dess slag
3. I bastun på badhuset, det hänger alltid konstiga typer där...

MEN, mina vänner jag har hittat ett nytt irritationsmoment!

När jag cyklar till jobbet ("det var ett jävla tjat om den där förbannade cykeln" tänker ni nu, men det skiter jag i!) , så försöker jag verkligen cykla fort. Dels för att få ut mer träning av cykelturen och dels för att jag tävlar med mig själv om snabbaste resväg.

Jag har kittat upp mig lite också, har ändå en hyffsad cykel, riktiga cykelbyxor, en rätt så frän hjälm osv.

Då kan ni tänka er hur förnedrande det är när man fullt utrustad som Lance A. trampandes för kung och fosterland med svetten drypande från pannan, blir totalt jävla ifråncyklad av en ful gubbe 60+ iförd jeans och kavaj på nån satans rasslande skitcykel från dackefejdens dagar!

Förnedringen är total!! Man får lust att slänga cykeln i brunnsviken och knata hem och tjura i ett hörn.

Så till er gubbjävlar som läser min blogg, om det finns några: Ge fan i att cykla ifrån mig! Det är osjysst och inte kul alls.

Tack för att ni tog er tid,
John

onsdag 22 april 2009

Kroppen

Min kropp är sönder.

Jag började ett hurtigare liv för ca en vecka sedan. Det sket sig kapitalt kan man säga.

Jag cyklade fram och tillbaka till jobbet i Solna och spelade basket i måndags kväll och bandy igår kväll och när jag vaknade var det kört. Min ryggrad hade vridit sig sju varv runt sig själv. Jag hade så ont att jag knappt kunde stiga ur sängen!

Så jag bokade en tid hos min naprapat (som jag kallar naprapär, för han heter Pär och är naprapat, jag ni förstår...) och vid 18-tiden idag fick jag mig en sån sjujävla omgång! Fy h-vete vad ont det gjorde ska ni veta, ujujuj.

Men när han hade misshandlat mig färdigt och jag fick ställa mig upp, hade mina axlar förflyttat sig två decimeter bakåt och jag hade helt plötsligt en graciös rak hållning likt aldrig förr. Helt fantastiskt :)

Ska göra några återbesök för långvarig effekt, men dagens lärdom är helt klart; om något inte känns rätt i ryggen, gå till en naprapat illa kvickt!

Tänk på det, era kufryggar!

Ciao,
John